+46 730 642470  
Mån.-Tors.: 10.00-20.00, Fred: 10.00-18.30
Varor för 0,00 kr
0
varor för 0,00 kr
0

Tänk bara hur mysigt det är att småchatta med dina vänner och känna den ljuvliga doften av grillat kött som mjukt kittlar din näsa! Mat som tillagas i KAMA BONO grillen förblir saftig och aromarik. KAMADO BONO tar din matlagning till nya höjder! Den är multifunktionell och bekväm att använda. Här kommer några förslag som du kan förverkliga med KAMADO BONO grillen.

 

Detta är den enklaste och mest använda grillningsmetoden, då mat tillagas på öppen eld. Direkt grillning är speciellt omtyckt just för att ytan på köttet bryns och den saftiga steken får en härlig krispig yta. Den här metoden passar bäst för ett mjukt köttbit med tjocklek upp till 5 cm. T.ex. maträtter av malet kött, stek, kycklingbröstfilé, hamburgare och kebab.

OBS! grillen skall alltid ha locket på! Det går även bra med fiskfilé, grönsaker och annan mat som kräver en snabb tillagning. Med KAMADO BONO grillen kan du njuta av spansk paella eller annan exotisk mat från Asien, tillagade på öppen eld.
KAMADO BONO grillen är smart konstruerad, du steker din mat med locket på och dessutom kan du reglera temperaturen med luftventiler.

 

V i vet alla hur svår det är att steka större köttbitar, när du aldrig vet om köttet inuti är färdigt eller fortfarande är rått! Med indirekt grillnings- och bryningsfunktion kan du utan problem tillaga större bitar av kött eller fågel som kräver längre tillgagningstid. För det behöver du att förbereda dina större köttbitar (tjocklek 5 cm eller mer) eller köttbitar med ben, t.ex. kycklingdelar. Ytan på de tunnare bitarna blir lättbrynt medans insidan blir precis färdigtstekt.

Vid en långtidsstekning lägger man en speciell keramisk platta (värmedeflektor) som skyddar maten från direkt värme/eld. Din mat tillagas då i den heta cirkulerande värme som håller sig kvar tack vore grillens keramiska välisolerande väggar och välvda lock. Var inte orolig! Du kommer inte behöva stå i timmar bredvid grillen! Sätt den önskade temperaturen med hjälp av båda luftventilerna. Temperaturen håller sig då jämn under lång tid, kolen glöder långsamt och du behöver inte vakta det eller fylla på mer kol.

 

Med KAMADO BONO kommer även du som älskar att baka att bli glad! Ta fram mormors gamla recept och baka ditt eget bröd, bakverk, smarriga kakor, saftiga bullar eller barnens favorit pizza! Den mångsidiga KAMADO BONO fungerar även utmärkt som traditionell ugn! Återigen, hemligheten ligger i grillens fantastiska egenskap att hålla jämn värme länge, och möjlighet att exakt justera temperaturen enlig ditt önskemål.

Till detta har KAMADO BONO även en Pizza & Baksten, som är ”ett måste” för en lyckad bakning. Fördelen med att baka bröd med KAMADO BONO grillen är att du får en riktigt krispig skorpa på ytan, vilket inte går att få i en vanlig ugn eller grill. Fukt från smeten absorberas i bakstenen under bakningsprocessen. Detta gör att du får den krispiga skorpan på ditt bröd eller pizza.

 

Det är alltid härligt att få egen rökt väldoftande fisk eller skinka. Naturligtviskan KAMADO BONO även det! Rökningsprocessen tar några timmar. Men när du smakar på din egenrökt maträtt, förstår du att det var värt att vänta varenda minut! Resultat av den långa rökningen blir ett saftigt, mjukt och aromatiskt kött eller fisk som doftar träd och rök. En oförglömlig smakupplevelse! Självklart går det utmärkt att även röka kalkon, ost eller grönsaker. Era gäster kommer att bli överraskade med dina smakrika egenrökta maträtter av fisk, kalkon, ost eller grönsaker.

Är det en rökt förrätt eller huvudrätt – allt går att fixa med en KAMADO BONO grill! Rökningstemperaturen kan variera mellan 107 - 135 grader. Det enda du behöver lära dig är att ställa in temperaturen för att kunna njuta dina rökta maträtter, KAMADO BONO gör resten av jobbet. Den håller en jämn temperatur under lång tid, och kräver ingen ständig övervakning. Den speciella plattan (värmedeflektor) skyddar din mat från direkt eld och låter värmen och röken att sköta rökningen. Dessutom behöver du inte vända på maten medan du röker den.